Hem » Texter » Portionsförpackad glädje

nybakade-scones

Portionsförpackad glädje

En av hemligheterna till ett gott liv är att kunna njuta av och känna tacksamhet över de små glädjeämnena. Det är lite av en talang – ju mer man övar på uppmärksammar dem – ju lättare blir det att lägga märke till dem.

Rörelseglädje

Ljumma, ljusa kvällspromenader.

Skype

Hur kan man annat än bli lycklig över teknik som låter en njuta inte bara av ord utan även ansiktsuttryck och gester hos någon man älskar! Särskilt när det får någon som befinner sig i andra änden av Sverige att kännas som i samma rum.

Ugnsvarma scones

Fast det inte är höst. Bara för att nybakat får insidan att spinna.

Ömsesidighet

När jag och min sköldpadda är ute i parken och hon tröttnat på att mumsa ogräs brukar vi promenera en stund. Vilket innebär att hon knatar runt medan jag följer jag efter henne. Häromdagen kom jag på något kul som jag var tvungen att hejda mig och anteckna. När jag tittade upp upptäckte jag att min sköldpadda stannat och väntade in mig. Detta tecken på samhörighet fyllde mig med stor glädje.

Livskraften

Det är GRÖNT ute nu. Inte bara lite grann utan överflödande, underskönt livsbejakande jättegrönt. Wow! Tack Livet.

Uppriktiga recensioner

Min väninna och jag satt nyligen på Bryggeriet omgivna av hipsters, mässingskar och så lokalbryggd öl att den aldrig lämnat lokalen. När jag undrade vad hon tyckte stoppade hon ner näsan i glaset och kom med ett omdöme som fick mig att skratta i flera minuter – ”Smakrikt. Men det luktar pissoar.”