Aktuellt

Julmarknad Mitt Möllan, Malmö

Lördag den 10 – Söndag den 11 december 2022. Klockan 12-17

Mitt Möllan Julmarknad 2022, minijulkort av Jenny Holmlund

Vill du hitta unika julklappar av lokala kreatörer så är den välbesökta julmarknaden på Mitt Möllan på Claesgatan 8, helgen den 10-11 december stället att leta. 200 utställare erbjuder konsthantverk eller saker tillverkade i små upplagor. Ovanliga ting du inte hittar någon annanstans, perfekta under granen.

Jag kommer finnas där med några olika julpresenter tillverkade just för tillfället. Missa inte ”Julstämningspaketet” – ett kit med lekfulla instruktioner som gör julafton trevligare för alla inblandade!


Tegelfolie med katt & mus, Friisgatan, Malmö

Fredagen den 17 juli 2022 – pågående

På Heimstadens fastighet, på Friisgatan mitt emot Möllevångskolans skolgård kan du nu se en katt och mus jag ritat leka runt på fasaden. Designen av djuren är framtagna med hjälp av barnen på Solkattens förskola (som finns i huset). Materialet som använts på fasaden kallas för tegelfolie och är en ny produkt som Åtta45 hjälpt till att hitta och montera.

Projektet är del av Seriestaden Malmö och BID och runt om på Friisgatan kan du se målade soptunnor, mosaik och fler serier i tegelfolie.


Malmös mystiska djurliv, Seriestaden Malmö

Måndagen den 13 december 2021 – pågående

I appen Be Here Then kan du inte bara se foton av hur Malmö såg ut förr i tiden, nu finns det även Äventyr för barn där. Krypozoologen Theobald Ludentoft (som har vissa likheter med serietecknaren Jimmy Wallin) guidar dig på 3 olika äventyr kring Norra Parkgatan och runt och visar upp Malmös okända djurliv.

Jag har skrivit och ritat äventyret ”Det övergivna ägget”. När Theobald hittar ett övergivet Tryntottsägg blir det bråttom att hitta föräldern innan ägget kläcks! Ladda ner appen och ta dig till Norra Parkgatan, helst i sällskap med någon yngre medhjälpare 🙂

Jimmy Wallin har gjort äventyret ”Skånska Djur och odjur” och Charlotte Rodenstedt (tillika den som skapat appen Be Here Then) har gjort ”Murflaren som ville bada” som du hittar på samma ställe. Om du vill kan du även ladda ner ett roligt quiz till varje äventyr på Seriestaden Malmös hemsida.


Utsmyckning, Seriestaden Malmö

Fredag den 29 oktober 2021 – pågående

”I den välkända rondellen vid Folkets park, där Kristianstadsgatan möter Södra och Norra Parkgatan, dyker fyra serietecknares konst upp, var och en med fem serier och  med  kompletterande konstnärligt nydesignade parkbänkar.” Är du nyfiken på hur jag Jenny Holmlund, Jimmy Wallin, Jessika Hallbäck och Don Arvidsson med hjälp av William Lillstjärna, har tolkat staden Malmö i Serieform så ta gärna en promenad dit!

Alla känner inte till att Malmö är seriernas huvudstad i Sverige. Att det är hem för Serietecknarskolan, Seriefrämjandet, Rum för Serier och till och med universitetskurser i serieskapandet. För att inte tala om rikedomen av lokala serietecknare. Under 4 månader kommer Norra Parkgatan bli ett offentligt galleri där stadens visar upp sin kreativa mångfald inom serier.

Missa inte de över 20 affischerna utanför Folkets Park som beskriver ett utsnitt av Seriestaden Malmö (affischerna kan ses till 17 april -Utsmyckningarna i rondellen finns kvar ytterligare ett tag).


That’s RISO! Form/Design Center

Lördagen den 5 februari 2022 – söndagen den 22 maj

Just nu kan du uppleva en inspirerande mångfald av risotryck på Form/Design center i Malmö. Utställningen That’s RISO! samlar över 150 exempel på risotryck från konstnärer, illustratörer, grafiska formgivare, serieskapare, aktivister, musiker och textförfattare och förmedlar kunskap om den egenartade tryckmetoden.

That’s RISO! produceras av Form/Design Center i nära samarbete med det Malmöbaserade risotryckeriet BEAST Studio. Utställningen genomförs med stöd av Svenska Tecknare. Utställningsdesign av Annika Carlsson och Jennie Margareta Andersson.

Risotryck är en jättehäftig japansk teknik som jag utforskat att kombinerat med handtryck. På den här utställningen kan man se av mina bilder ”au naturell” dvs. enbart risotrycket som skickliga BEAST Studio tryckt.


Punkt 50, Malmö Gallerihelg

Fredag den 24 september – till söndagen den 26 september 2021:

Äntligen drar det ihop sig till Malmös gallerinatt – i år utökad till en hel helg! En folkfest för alla som är nyfikna på konst. Du hittar oss under punkt 50 i årets program på Galleri Entré, i köpcentret Entré. Öppettider: fredag 18-22, lördag och söndag 12-16.

Jag, serietecknaren Jenny Holmlund, dockmakaren Petra Lo Löfmarck och miniatyrmakaren Jenny-Anne B. Myrberg kommer att ställa ut under rubriken ”KONSTigt bryter ytan” – med en utställning som utforskar identitet, tillhörighet och självbilder. Läs mer på konstig.eu eller i APPEN Konstfrämjandet Skåne för mer information om samtliga som deltar i Gallerihelgen.

I lokalen tvärs över från oss hittar du även (konstigt) & sånna grajjor… En lekfull utställning med Johannes Jazz, Illiana Nielsen, Wilma Mård och Pernilla Sjöström (f.d Ateljé Frivol).

Dessutom uppträder performancegruppen ElleMente med en nyskapad performance under fredagkvällen klockan 19, 20 och 21. ElleMente utgörs av Lisa Fjellman, Anna Lönn Franko, Petra Lo Löfmarck och Richard Szedelyi.


Midsommarutställning

Fredag den 25 juni – till den 27 juni 2021:

Uppdatering: Tyvärr är vi tvungna att ställa in vår Midsommarutställning i Höllviken under de planerade datumen. Nästa utställning kommer ske i Malmö under Gallerihelgen 24-26 September.

Vill du ha en orsak att besöka det natursköna Höllviken när dagarna är som längst kommer vi ha en utställning där under midsommarhelgen. Det är jag, serietecknaren Jenny Holmlund, dockmakaren Petra Lo Löfmarck och miniatyrmakaren Jenny-Anne B. Myrberg som kommer ställa ut våra verk på Falsterbovägen 50.


Våra rum – inne eller ute

1 april – 11 april 2021:

Trots att majoriteten av den årliga konstrunda blivit inställd i år på grund av pandemin går det ändå att uppleva ny konst. I påsk öppnar en variationsrik utställning på bägge sidor om Stora Södergatan i Lund. Det är dockmakaren Petra Lo Löfmarck och jag, serietecknaren Jenny Holmlund och miniatyrmakaren Jenny-Anne Boström Myrberg som ställer ut våra verk under titeln ”Våra rum – inne eller ute”.

VAR: På Stora Södergatan 12, Lund samt snett över gatan hos Myrberg Röstlund Inramning & Glasmästeri på Stora Södergatan 27, Lund samt online på vårarum.se från 1 – 11 april

NÄR: Från Skärtorsdagen den 1 april till söndagen den 11 april. Vardagar klockan 16-20, helger klockan 12-17. Vernissage 1 april, klockan 16-20

Utställningen kommer även finnas tillgänglig online på vårarum.se under utställningsperioden.

Läs mer på Lunds evenemangskalender

Skånska Dagbladet skrev om oss den 1/4 och Sydsvenskan tipsade om utställningen den 31/3


Vinterdröm

1 December 2020 – 14 januari 2021:

Den undre bilden med mig framför affischerna är tagen av fotograf Pierre Ekman

Från 1 december 2020 har Folkets hus i Malmö har ett trevligt utflyktsmål kallat Vinterdröm med stora paket fyllda med konstinstallationer i parken. Del av projektet är Vintergatan där fem serietecknare, varav jag är en, har tolkat sagan om landet Vinterdröm på stora affischer uppsatta längs Norra Parkgatan. Befinner du dig i Malmö så passa på att ta en vinterpromenad och kika på vad vi hittat på! Mina verk kan ses till 14 januari 2021.


Hör gärna av dig om du vill veta mer eller vill jag ska delta i något projekt!

jenny-holmlund-kontakt

Redigera