Hoppa till innehåll

Konst

Handtryck ”Livsglädje

Livsglädje” är namnet på den här sviten bilder, och det är också känslan jag försökt fånga i mina motiv. Bilderna är en reaktion på alla negativa budskap kring åldrande. Vi kan väl vara överens om att det slår alternativet?

Jag ser fram emot att åldras med glädje. Kan det inte få vara en fas i livet för att frigöra sig från några av samhällets förväntningar och krav på anpassning?

Här har jag inspirerats av estetiken i Street art som kontrast till de hjärtevärmande motiven. Originalserien består av 10 handtryckta, numrerade och signerade exemplar på 50 x 70 cm stora akvarellpapper. Bilderna finns även som reproduktioner.

Street art style framed print of happy elderly woman on a swing
Street art style framed print of happy elder man with walking aid trowing autumn leaves over his head
Street art style print of happy elderly woman in a bathing suit - detail of full picture
Street art style framed print of happy elderly woman on a scooter
old-lady-swinging
autumn-man
badnymf-detalj
vespa-lady1
Couple2
previous arrow
next arrow

Riso- och handtryck ”Deep sea”

Här har jag arbetat med risotryck som är en miljövänlig, japansk tryckteknik som kan beskrivas som en korsning mellan traditionellt screentryck och en kopiator. Stencilen (kallad master) är gjord av värmekänsligt växtfiberbaserat papper och det används inga kemikalier i framställning av tryckformen. Efteråt har jag handtryckt detaljer på bilderna.

Motiven i den här bildserien som inspirerats av mina år av inre arbete och terapi. Ibland måste man ner i djupet för att hitta det man söker.

De tre bilderna i serien är tryckta i 25 numrerade och signerade exemplar på ca 30 x 42 cm stora papper.

Riso and hand print of a seahorse clinging to seaweed
Riso and hand print of a old school diver sitting on a casket under a gigant octopus
Riso and hand print of a boat in ruff sea and the text "you can only learn how to sail in the storm"
Riso and hand print of a boat in a storm and two whales in the deep under
Seahorse
octopus
whale-detail
whale
previous arrow
next arrow
Riso and hand print of a chihuahua sitting beside a pack of dynamite under a stamped text saying "cute is cancelled"
Riso and hand print with cat on its back in the middle of a flowerbed whit the caption "recovering from the disease to please"
dog
cat
bunnie
previous arrow
next arrow

Riso- och handtryck ”Feed-up Animals”

Att vara anpassningsbar och ta hänsyn till andra är bra men tagen till sin extrem kan önskan att vara andra till lags bli ett problem. Vilket är temat jag utforskar i den här bildserien som kan ses som ett slags frigörelsemanifest. Kan du också kan känna igen dig i de små varelserna som fått nog?

Även här har jag använt den japanska trycktekniken risotryck kombinerat med handtryck. Samtliga 3 motiv i serien är tryckt i 25 numrerade och signerade exemplar på ca 30 x 42 cm stora papper. (Chihuahuan ca 30 x 40 cm).

 

Feel Good Art

Fast vi kanske inte ägnar bilderna vi har runt hos hemma och på jobbet många tankar, är de en av alla de faktorer som dagligen influerar oss. Hur stort inflytande bildspråk kan ha blev jag medveten om under mina år i terapi där jag ofta använde mig av konst, symboler och affirmationer. Varje motiv i serien ”Feel Good Art” är tänkt att påminna om något betydelsefullt, oavsett om det är tacksamhet över kärleken eller att gryningen väntar även efter de mörkaste nätterna.

Jag har tagit hänsyn till vissa tankar, symboler och färger från den kinesiska läran Feng Shui (som handlar om hur vi påverkas av vår miljö, och går ut på att skapa balans och goda energiflöden) när jag tagit fram bilderna. Inte minst att samtliga motiv är i ett stående format eftersom uppåtsträvande former anses upplyftande.

Bildspråket är en mix mellan modernt och traditionellt. I förgrunden finns det svartvita, Street Art inspirerade huvudmotivet som är framtagit med sprayade stenciler, ibland förstärkt med tecknade tuschlinjer. Bakgrunden är influerad av gamla japanska trätryck även om det på sina ställen har smugit sig in lekfulla texturer från tex. kartor och gamla telefonkataloger.

Bilderna finns som affischer i två storlekar; 50 x 70 cm och 30 x 40 cm.

Playtime_JennyHolmlund
Together_JennyHolmlund
Blossom_JennyHolmlund
Home_JennyHolmlund
Dare big_JennyHolmlund
Deep-roots_JennyHolmlund
Wings_JennyHolmlund
Shall pass_JennyHolmlund
previous arrow
next arrow

Är du intresserad av ett verk?

Vill du köpa någon av mina bilder? Är du i Malmö kan du komma förbi min ateljé och hämta upp verket, annars kan jag alltid paketera och skicka det.