Konst

”Livsglädje” – en serie handtryck av Jenny Holmlund

Livsglädje” är namnet på den här sviten bilder, och det är också känslan jag försökt fånga i mina motiv.

Här har jag arbetat med en serie handtryck inspirerade av estetiken i Street art. Varje bild är tryckt i 10 exemplar på 50 x 70 cm stora akvarellpapper. Det finns ytterligare ett par bilder i serien.


”Feed up animals” – riso- & handtryck av Jenny Holmlund

Jag har döpt bildsviten till ”Feed up animals”. Bilderna är ett sätt att bearbeta önskan att vara andra till lags. Ett slags frigörelsemanifest.

Här har jag arbetat med risotryck som är en miljövänlig, japansk tryckteknik som kan beskrivas som en korsning mellan traditionellt screentryck och en kopiator. Stencilen (kallad master) är gjord av värmekänsligt växtfiberbaserat papper och det används inga kemikalier i framställning av tryckformen. Efteråt har jag handtryckt detaljer på bilderna.

Varje bild är tryckt i 25 exemplar på ca 30 x 42 cm stora papper (första trycket är aningens smalare).

(Jag har ytterligare en triptyk gjorda i riso- & handtryck på ett annat tema.)


”Bladvändare” & ”I sällskap” av Jenny Holmlund

Jag målar gärna på duk där jag försöker integrera vackra papper, allt från boksidor från utrangerade böcker till sidor från telefonkatalogen, för att få effekten jag är ute efter.

Tavlorna på bilden är 50 x 70 cm och 70 x 100 cm stora. De består av akryl och papper på duk. Det finns ytterligare några bilder i serien.